אביב ארנטל

 

לאורך השנים בית המשקאות של אביב שינה את הרגלי הצריכה של תושבי יבנה והסביבה, במהלך השנה אנו מקיימים סדנאות אלכוהול ויין לחברי המועדון ומבצעים שוטפים של 3+1 במגוון רחב של יינות.

גם השנה אנו מציעים את מגוון היינות המותאם לכל אחד במבצעים מיוחדים ומאחלים לכל עם ישראל חג פסח שמח וכשר.

 

 

ESSENCE - מלבק 2013

 

הרכב זני : 100% ענבי  מלבק

מקור הענבים : עמק איילון

כרם המלבק הנמצא בעמק איילון נטוע בתוואי הנחל. הכרם נטוע על כנת SO4  וקלון 595 של זן המלבק. קלון זה הינו ממוצא צרפתי. כנת ה- 595 הינה כנה בעלת עוצמת צימוח בינונית הממתנת את עוצמת הצימוח של זן המלבק. שילוב הכנה והרוכב בתנאי האקלים של עמק אילון הינם שילוב המבטיח ענבי איכות.

כמו כן, להעצמת האיכות, הכרם עבר מספר דילולי אשכולות על מנת להגיע לענבים איכותיים בעלי ריכוז גבוה של ארומות וטעמים.

 

הבציר: מכני בשעות הלילה המאוחרות

נתוני בציר: בריקס: 24.9     חומציות [ג/ל]: 5.1     pH: 3.6

 

תהליך ייצור היין:

ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הלילה. לאחר ריסוק עדין הועברו הענבים למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה, טרם תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking הועלתה הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים. עם סיום ההשריה -extended maceration, נבסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית, זאת על מנת לייצב ולרכך את היין.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית החל היין את תהליכי ההתבגרות, בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות, ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה, למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין.

לאחר בקבוקו,  היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

 

תיאור היין: יין עמוק, עוצמתי וחושני, בעל צבע מרוכז. מן היין עולים ניחוחות פרי צעיר, דובדבן ושזיף, המשולבים במעט פרחוניות, עץ אלון מתקתק ומעט טבק. מרקמו מלא וטעמו עז, הוא מאופיין באיזון נהדר בין חמצמצות עדינה לרכות פרי בשל.

 

אנליזת היין: סוכר [ג/ל]: יבש        כהל [ב-%]: 13.9      חומציות [ג/ל]: 6.0     pH: 3.47

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות.

 

BRAVDO  שרדונה  2016

 

זן הענבים: 100% ענבי שרדונה

 

תהליך ייצור היין:

היין יוצר בתהליך ייחודי המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת פרי השרדונה. ענבי השרדונה מכרם היקב עברו טיפול בעקת מים לפני הבציר להעצמת ארומת הפרי, טיפול הניתן לכל ענבי היקב. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ועבר הליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול תסס כחודש תסיסה איטית וקרה במיכל נירוסטה עד לכ-9 אחוז אלכוהול ולאחר מכן שני שליש הועברו לחביות עץ אלון חדשות לסיום תסיסה כהלית ומלולקטית תוך ערבוב משקע השמרים במשך שלשה חדשים (סורלי).

עם סיום התסיסה  בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חודשים. בתום התהליך מוזג היין מהתהליך  ה"סורלי" עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה היא יין בעל דגש פירותי וחמאתי כמיטב המסורת של יינות "ברבדו".

 

פוטנציאל יישון: היין מוכן לשתיה וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך שלוש עד שש שנים.

אפיון היין: צבע קש עם גוון זהוב עמוק וצלול. ארומת פרי עצמתית, אננס, אשכולית, פירות טרופים וניחוח וניל עדין. היין בעל חומציות קלה מאוזנת גוף וטנינים רכים

 

 

BARKAN אלטיטיוד 585 קברנה סוביניון 2011

 

 

 

סדרת ALTITUDE היוקרתית מאפשרת השוואה בין יינות קברנה סוביניון מאותה שנת בציר

שעברו תהליכי הכנה ויישון זהים ונבצרו מכרמים בגבהים שונים. יינות הסדרה נקראים

על שם גובה הכרם שבו גדלו הענבים.

 

אלטיטיוד 585 קברנה סוביניון בציר 2011

איזור גידול כרם יפה נוף שבגליל העליון, בגובה 585 מ' מעל פני הים

יישון בחביות 14 חודשים

 

יין אלגנטי בעל ארומה ראשונית עוצמתית וטעמי פירות אדומים ושחורים העטופים בעץ אלון מתקתק ומתלכדים יחדיו לכדי איזון מרשים.

 

היין משווק במארז יוקרתי, הוא פירותי וקליל, חלק ועדין, אדמתי ומתובל כבד ועשיר.

 

 

קברנה פרנק 2012

 

יינן: איתי בן-חיים

יקב בן חיים סדרה RESERVE

 

הרכב זנים: 85% קברנה פרנק היתרה מרלו, קברנה סוביניון ופטיט סירה.

 

יין אדום יבש, 13.8% כוהל בנפח, בעל ערך קלורי של 88 קק"ל ב-100 מ"ל.

מדובר ב יין יוקרתי המפגין עוצמות של טעם וריח מעודנים, מתובלים בטנינים רכים וסיומת ארוכה. הוא התיישן 20 חודשים בחבית עץ אלון צרפתי וטמפרטורת ההגשה המומלצת שלו הינה 17-18 מעלות.

 

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו