ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה את תקנות המזון הבריא בצהרונים לאחר אישור הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו). במסגרת התקנות יוקם מנגנון באחריות מלאה של משרד הבריאות, שיהיה אמון על ההרכב התזונתי בארוחות הצהריים המוגשות לכ-400,000 ילדים בישראל שאוכלים בצהרונים.

ח"כ עזריה אמרה על כך: " ילדינו אוכלים את הארוחה המרכזית שלהם בצהרון והיום המדינה לוקחת אחריות ותדאג שהמזון המוגש יהיה בריא."

עיקרי החוק:

1.      העסקת קייטרינג לצהרונים תותנה בקבלת רישיון משרד הבריאות על איכות התזונה לפי פרמטרים שיקבע משרד הבריאות. הקייטרינג יעסיק תזונאית לצורך בניית תפריט בריאותי.

2.      קביעת הרכב תזונתי מחייב: על האוכל להיות מאוזן מבחינה תזונתית. הפחתת ערכי השמן, המלח והסוכר, תפריט עשיר בירקות ואיזון בין אבות המזון. מצורף חוזר של משרד הבריאות.

3.      עד היום ההמלצות של משרד הבריאות לא היו מחייבות, מעתה ההמלצות תהיינה מחייבות בהזנה בצהרונים.

4.      המפקחים – מפקחים מטעם משרד הבריאות שתפקידם יהיה פיקוח על איכות התזונה בצהרונים. הפיקוח יעשה באחריות מלאה של משרד הבריאות.

5.      החוק נעשה בשיתוף פעולה של משרדי הבריאות, האוצר ומשפטים, מרכז השלטון המקומי, וועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ אלי אלאלוף.

נתונים:

1.                סה"כ ילדים בצהרונים בישראל: למעלה מ – 400,000

2.                יותר מ-50% מילדי ישראל אוכלים את הארוחה המבושלת שלהם במסגרות החינוך השונות.

3.                בישראל יש כ-6,000 צהרונים מוכרים ע"י משרד הכלכלה, החינוך

4.                בצהרונים בארץ יש למעלה מ-100 ספקי קייטרינג שונים.

5.                מספר ילדים בכל צהרון נע בין 10-35 בכל כיתה.

כעת, לאחר שההצעה אושרה, אפשר להגיד שגם מבחינת התזונה, הילדים שלנו נמצאים בידיים טובות.

 
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו