ארגון הבריאות העולמי קבע כי משקאות חמים מדי מסווגים כ"סרטנים אפשריים". החוקרים עדיין לא הגדירו במדויק מהו ההבדל בהגדרת "חם מאוד" ל"חם", והודיע כי העדויות שנאספו עדיין אינן מספקות, אולם הראו קשר ישיר בין סרטן של הוושט לבית צריכת משקאות חמים.

המחקרים עליהם התבססו המומחים, כללו צריכה של תה או תה בטפרטורה של 70 מעלות צלזיוס ומעלה בסין ובדרום אמריקה.

על פי המקובל ברחבי העולם, טמפרטורת המים במכונות קפה עומדת על 90 עד 96 מעלות צלזיוס לצורך מיצוי אופטימלי של הקפה והקפדה שהטמפרטורה תהיה גם נוחה לשותה.

במקביל, הוסרו פולי הקפה מרשימת המסרטנים, החוקרים אף מעידים כי צריכה במינון מסוים של פולי קפה הנה בריאה ומעכבת תהליכים הרסניים בגוף ומאריכה חיים.

אז איך אתם שותים את הקפה שלכם?