הטור של מירי וזאני

בשפה המקצועית אנו קוראים לביופלבנואידים בקיצור ויטמין p. וויטמין חשוב זה מהווה תפקיד משמעותי ביותר בגוף האדם בכך שהוא מאפשר לוויטמין סי לבצע את פעולתו בגופנו.

כלומר, אם תיטלו כמוסה מחוזקת של ויטמין סי במינון של 1000 מ"ג ללא ביופלבנואידים או וויטמין סי במינון של 500 מ"ג עם ביופלבנואידים, המינון הנמוך יעשה את העבודה בגוף בצורה הרבה יותר טובה. כאן החשיבות של איכות המוצר ולא רק מחיר.

פרט לתפקידם החשוב בהספגת ויטמין סי בגוף, יש לביופלבנואידים עוד תפקידים חשובים, הם טומנים בחובם שפע של תכונות עוצמתיות ומסוגלים למנוע מחלות ובעיות בריאותיות רבות.

  1. צמצום הסיכון לשבץ מוחי, ויסות לחץ דם גבוה.
  2. הקלה משמעותית במצבי אלרגיה.
  3. ריפוי פצעים.
  4. חיזוק נימים.
  5. טיפול ומניעה של הרפס.
  6. טיפול בכבד שומני ובדלקת הכבד.
  7. שמירה על בריאות הלב.
  8. טיפול בטחורים.
  9. טיפול בדליות ורידים.
  10. שמירה על בריאות העין.
  11. חיזוק המערכת החיסונית.

מהם המקורות בטבע לביופלבנואידים:

  1. ירקות - קייל, ברוקולי, בצל, פלפל אדום, תרד, סלרי, ארטישוק, במיה.
  2. פירות - שזיפים, אפרסקים, תפוחים, פירות הדר, ענבים, תות שדה, אוכמניות, חמוציות, תות זהב, גוגי ברי.
  3. תה - חליטת מאצה יפנית.
  4. עשבי תיבול - פטרוזיליה, אורגנו, טימין.
  5. תבלינים – קינמון (רצוי בכמוסה בגלל האיכות)
  6. אגוזים וזרעים - מלך, פקאן, ציה, המפז, רעי דלעת, קשיו, פיסטוק, כוסמת ירוקה, שעועית שחורה, שעועית אדומה.
  7. יין אדום
  8. קקאו אמיתי, ראוו פוד, לא מעובד וללא תוספת שמן.

כל המזונות האמורים לעיל עשירים בביופלבנואידים מסוגים שונים ומומלץ מאוד לצרוך אותם בצורתם הטבעית, ללא עיבוד, ללא קליה וכמובן ללא תוספת סוכר/ ממתיקים.

עם זאת כיוון שאנחנו חיים בעידן המתקדם בו אנו מוקפים בגירויים סביבתיים ואלרגניים לרוב אני ממליצה ליטול על בסיס קבוע כמוסה איכותית של ויטמין סי המועשר ביופלבנואידים.

בימי החורף ובזמן מחלה, הגדילו מינון (התייעצו אתנו תחילה) וחזקו את הגוף.

שיהיה חורף טוב ומלא בריאות

שמרו על עצמכם.

מירי וזאני