לביבות בטטה אפויות לחנוכה

המתכון לכ-20 לביבות

מרכיבים:

2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

מטבל שמנת:
200 ג’ שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את הפירורי לחם ביצה פטרוזילה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בשמן, את הפירורי לחם ניתן להחליף בקמח אותה כמות. הלביבות לא מתאימות לטיגון.
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן מדהימות.