.

רכיבים:

1 עוף

250 גר בשר טחון

1 בצל

1 שן שום

חופן צנוברים

חופן פטרוזיליה

2 כפות בהרט

כפית כמון

מלח

פלפל

כוס אורז

2 כוסות מים

 

לתיבול העוף -

2 כפות שמן זית

כף סילאן

כף פפריקה מעושנת

עשבי תיבול

מלח

פלפל

לערבב הכל ולעסות את העוף

לתת לו לשבת במשרה בזמן שמכינים מילוי

אפשר גם להכין קודם ולתת לו לשבת במקרר.

 

למילוי-

מחממים תנור ל180

 

במחבת קולים מעט צנוברים ושמים בצד

מתחילים מבישול האורז -

בסיר מטגנים את האורז מעט

מוסיפים בהרט, כמון, מלח פלפל ומוסיפים 1 וחצי מים

מבשלים חצי בישול עד שהמים בגובה האורז וסוגרים להבה.

 

במחבת מטגנים בצל ושום

מוסיפים בשר ,מפוררים ומטגנים עד לשינוי צבע הבשר

מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה והצנוברים

 

ממלאים את העוף וסוגרים בעזרת קיסמים או חוט המיועד לאפייה

אפשר גם למלא בין העור לבשר

 

בשקית קוקי גדולה שמים את יתרת המלית שנשארה וחצי כוס מים

על המלית מניחים את העוף.

סוגרים את השקית ומכניסים לתנור

כשהשקית מתנפחת מחוררים בזהירות למעלה.

 

כשעתיים בתנור

אפשר להוריד מעלות אחרי שעתיים ולתת לו עוד קצת לשבת בתנור

זה אף פעם לא מזיק 😉

בתאבון