מצרכים לקלתית (26):

2.5 כוסות קמח ״כרגיל״
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים קרים
1 כפית מלח

למלית:

3 סלקים קלופים ומבושלים של סנפרוסט
2 ביצים
200מל(3/4 כוס + 1 כף) שמנת 38 אחוז
טימין
100 גר גבינת פטינה
2 כפיות חומץ בלסמי
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כוס מים
אגוז מוסקט

הכנת הבצק:

למעבד מזון מכניסים את הקמח יחד עם המלח והחמאה ומפעילים בפולסים קצרים לקבל מרקם גרגירי.

מוסיפים בהדרגה 2 כפות מים לקבלת בצק אחיד.
מוציאים לניילון נצמד, משטחים ל״פיתה״ ומכניסים למקרר לשעה.

הכנת הבצק

מחממים תנור ל180 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקרר
פותחים על גבי נייר אפייה ומניחים נייר נוסף מעל, מרדדים את הבצק לצורת עיגול (שיהיה גדול יותר מקוטר התבנית לעובי של כ1.5 סמ
מניחים על גבי התבנית, מהדקים ומורידים את עודפי הבצק, בעזרת מזלג מחוררים את הבצק
מכניסים למקרר לעוד כ10 דקות

מניחים על הבצק את נייר האפייה בו עשינו שימוש ועליו משקולות (ניתן להשתמש בקטניות יבשות)

מכניסים לתנור לכ5 דקות עד שהוא זהוב מעט

מורידים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד כ7 דקות (לא אפייה מלאה כדי שלא ישרף באפיית המלית)

להכנת המלית:

מלית הסלק

מפשירים את הסלקים לפי הוראות על גבי השקית, בעזרת פומפייה מגרדים 2 סלקים.

במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית

מוסיפים את הסלק מבשלים מעט, מוסיפים את מלח החומץ והסוכר ומבשלים עוד כ10 דקות עד אידוי הנוזלים

שמים בצד לקירור

בקערה טורפים את השמנת עם הביצים, מוסיפים אגוז מוסקט וטימין

מפזרים על הקלתית בחצי אפויה את הסלק שהכנו (במידה ונשארו נוזלים יש לסננם)

על הסלק מפזרים את הגבינה

ועליהם את המלית.

בשלב זה פורסים את הסלק הנותר לפרוסות דקות ולסהרונים ומניחים על גבי המלית.

מכניסים לתנור לחצי שעה.

בתאבון

מיכל

המטבח של מיכל - אוכל ביתי עד הבית
•עיקריות בשרי•סלטים•תוספות•צמחוני•מנות ילדים ועוד..•
להזמנות- 052-3911037 , ניתן גם בהודעה
חפשו אותי בפייסבוק ״המטבח של מיכל״

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו