מכניסים בריאות הביתה - מירי וזאני



לקראת ט"ו בשבט – מה מכילים הפירות היבשים?

פירות יבשים אלו פירות שעברו תהליך של הוצאת הנוזלים וייבוש הפרי. בעבר כל הפירות היו מיובשים בצורה טבעית לחלוטין, אך עם ההתקדמות התעשייתית והצורך שלנו באכילה של מזון יפה לעין גם לפירות התחילו להכניס חברים לא רצויים!

בשיטת הייצור התעשייתי היום ובמטרה לזרז את ייבוש הפירות, היצרנים לא מונעים את השימוש בחומרים מסוכנים מאוד לבריאות.

אביא לפניכם מספר דוגמאות:

E-220 נקרא גם גופרית דו חמצנית. תפקידו להבליט את הצבע של הפרי (מצוי בעיקר במשמש, צימוק, אננס ופפאיה).

E-905 נקרא גם פראפין. תפקידו להעניק לפירות מראה מבריק שמושך את העין (מצוי בעיקר בתמרים, קיווי, משמש ועוד)

E-223 חומר ממשפחת הסולפיטים. תפקידו להעניק לובן, למנוע היווצרות פטריות ולהאריך את חיי הפרי.

E-102 נקרא גם טרטרזין. אחד מצבעי המאכל המסוכנים ביותר. מצוי בפירות שצבעם צהוב או כתום.

 

פרט לחומרים כימיים אלו, רוב הפירות מבושלים או משוחים במי סוכר במטרה להעניק להם מתיקות וברק ואף להאריך את חיי המדף שלהם.

 

חומרים אלו שציינתי לפניכם גורמים לבעיות בריאות קשות כגון: הפרעת קשב וריכוז, אלרגיות עור, בעיות נשימה, אסטמה ועוד. את רובם אפילו אסרו בשימוש ברוב מדינות אירופה, כך שלא רק שאינם בריאים אלא אף מסוכנים לאכילה.

 

אז מה עושים?

לשמחתי הרבה כיום המודעות והצורך לאוכל בריא הולכים וגדלים ולכן ישנם פירות מיובשים באופן טבעי.

הם לא מכילים תוספת של סוכר וממתיקים, אמנם ריכוז הסוכר של הפרי עצמו גבוה יותר מפרי טבעי, עקב ייבוש הנוזלים, אך עדיין הם בריאים.

הם אינם מכילים תוספות של צבעי מאכל ונגזרות של נפט.

אז בבקשה, בחרו בפירות הנכונים, שלבו אותם באכילה עם זרעים ואגוזים (טבעיים ולא פיצוחים), כך תעניקו לגוף חומצות שומן טובות וחיוניות, אנרגיה טבעית ובריאה, שפע של סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ועוד ויטמינים החשובים לגוף.

ברצוני להמליץ על פרי יבש טבעי +חופן זרעים כארוחת ביניים טעימה ובריאה.

 

בחרו בבריאות ותכניסו אותה הביתה, זו הדרך הנכונה.

 

 מירי וזאני,

תזונאית טבעית, מנהלת בית הטבע שורשים ומנחה לאורח חיים בריא


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה