מתכונים לט"ו בשבט - סלט בורגול עם פירות יבשים
09.01.19 / 17:12
מתכון לסלט בורגול עם פירות יבשים, אגוזים ועשבי תיבול – שילוב טעמים מנצח בסלט אחד לחג טעים במיוחד
מצרכים (כ-5 מנות):
כוס בורגול (רצוי עבה) שהושרה במים רותחים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)
בצל בינוני קלוף קצוץ
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
תיבול לגזר ולבצל: רבע כפית אבקת קינמון, שליש כפית סוכר, מעט מלח
8-10 משמשים מיובשים קצוצים
חצי כוס חמוציות מיובשות
שליש כוס אגוזי מלך חתוכים גס
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
רבע כוס עלי נענע קצוצים
תיבול לסלט: 4 כפות שמן זית/קנולה, 6 כפות מיץ לימון, כפית גדושה דבש/סילאן, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר, מתבלים ברבע כפית קינמון, שליש כפית סוכר ומעט מלח עם המלחייה. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, עד שהגזר מתרכך. מעבירים לקערת סלט ומצננים.
-מוסיפים לקערה את הבורגול ומערבבים עם תערובת הגזר הבצל. מוסיפים משמשים, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומתבלים בשמן, מיץ לימון, דבש/סילאן, מלח ופלפל שחור.
*מומלץ לתבל את הסלט כשעה לפחות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.