קרדיט-תמונות AI

ובכן, התשובה הקצרה היא שלא, אין הבדל בעלויות למטופל אם הטיפול הרפואי ניתן בבית, גם לא באשפוז ביתי מלא. יש מקרים שאשפוז וטיפול בבית יכול גם לצאת יותר זול למטופל ולבני המשפחה.

הטיפול בבית - על חשבון מי?

  • קופות החולים: רוב שירותי האשפוז הביתי בישראל מכוסים באופן מלא על ידי קופות החולים השונות. המשמעות היא שהמטופל אינו נדרש לשלם השתתפות עצמית או הוצאות נוספות עבור הטיפול הרפואי, התרופות או הציוד הרפואי הנדרשים.
  • משרד הבריאות: משרד הבריאות מעודד את השימוש בשירותי אשפוז בית ומעניק תמיכה כספית לקופות החולים כדי להרחיב את השירות הזה – גם מתוך הכרה ביתרונות הרפואיים והאישיים של מודל אשפוז חדשני זה וגם כי הוא פשוט חוסך למערכת הציבורית כסף.
  • ביטוחי בריאות פרטיים: רבים מביטוחי הבריאות, הן הפרטיים בחברות הביטוח והן המשלימים דרך קופות החולים, מספקים סבסוד נוסף לשירותי אשפוז בית ומכסים הוצאות נוספות כמו טיפול סיעודי או ציוד רפואי מיוחד, טיפולים נוספים ומשלימים וכיוצא באלו.

למה דווקא משתלם יותר לטפל בבית?

למרות שהעלות עבור המטופל זהה, ישנם מספר יתרונות כלכליים נוספים לטיפול בבית – כאלו שיכולים אף להפוך את האשפוז הביתי לזול ו"משתלם" יותר:

  • חיסכון בעלויות נסיעה: אין צורך, בעיקר עבור בני המשפחה המלווים, בנסיעות חוזרות ונשנות לבית החולים, מה שמוביל לחיסכון בעלויות דלק, חניה ותחבורה ציבורית.
  • חיסכון בעלויות אחרות: אין צורך לשלם על חניה, על ארוחות בבית החולים, או על מוצרי טיפוח אישיים וביגוד לבית החולים.
  • שמירה על שגרת עבודה: בני משפחת המטופל יכולים, במידה משופרת ומוגברת, להמשיך לעבוד ולא לאבד ימי עבודה עקב הצורך להישאר עם המטופל בבית החולים.

כמובן שהשיקול המרכזי והמהותי ביותר בבחירה בין אופציות האשפוז לא צריך להיות מה יותר משתלם או יותר זול – ואכן נדיר שזה כך – אלא מה הכי נכון, יעיל ומתאים מבחינה רפואית ועבור המטופל/ת עצמם.

מה מקבלים באשפוז וטיפול ביתי?

  • טיפול רפואי מלא: צוות רפואי מקצועי מגיע לבית המטופל ומעניק לו את כל הטיפול הנדרש, בדיוק כמו בבית חולים. כולל בדיקות, תרופות, מכשור רפואי נדרש וכו'.
  • טיפול אישי ומותאם: הטיפול מותאם לצרכים הייחודיים של כל מטופל בצורה יעילה ופרטנית יותר לעומת בית חולים רגיל, תוך התחשבות בהעדפותיו ובסביבתו הביתית.
  • ציוד רפואי: כל הציוד הרפואי הנדרש לטיפול מסופק על ידי החברה המטפלת.
  • תמיכה רגשית וסוציאלית: הצוות המקצועי-רפואי מספק תמיכה רגשית למטופל ולמשפחתו וגם תמיכה סוציאלית במקרה הצורך, למשל ליווי והסברים לגבי מימוש זכויות רפואיות מול גורמים ממשלתיים ופרטיים.

לסיכום:

המעבר לטיפול רפואי ואשפוז בית חולים בבית אינו כרוך בעלויות נוספות למטופל, אשר במקרים רבים אף חוסך כסף. בנוסף, הטיפול מציע יתרונות רבים נוספים, כגון נוחות, איכות חיים גבוהה יותר, תגובה טובה יותר לטיפול הרפואי, הישארות בסביבה המוכרת והנוחה שלנו, פחות סיכון לזיהומים ותמיכה משפחתית.