קרדיט-תמונת AI-Gemini

האם ידעתם ששתל עצם יכול להיות הפתרון היעיל לשיפור תפקוד הפה?
שתל עצם מהווה פתרון יעיל ומתקדם במקרים של אובדן עצם בלסתות, מה שנחשב שכיח מאד וקורה לא אחת בעקבות עקירת שיניים או בשל מחלות חניכיים מתקדמות. במקרים רבים, השתלת עצם לסת עליונה מאפשרת להחזיר את נפח העצם הנדרש לביצוע השתלות השיניים באותם אזורים שבהם קיימת התדלדלות של עצם, וזאת בשילוב טכניקות חדשניות המאפשרות את שיקום הלסת ברמה הגבוהה ביותר כיום. כל אלה מובילים בסופו של דבר לשיפור משמעותי ביכולת הלעיסה, הדיבור והבליעה וכמובן גם לשיפור המראה האסתטי של הפנים, שכן הדבר מונע שקיעת הרקמות הרכות, תופעה שעלולה להקנות מראה מבוגר יותר למטופל.


איך השתלת עצם משפיעה על יציבות השיניים ומבנה הלסת
השתלת עצם מהווה, כאמור, בסיס יציב לשתלים הדנטליים, מה שהכרחי בעיקר באזור הלסת העליונה, שם נמצאים הסינוסים המקסילריים. בתהליך השתלת עצם לסת עליונה – או במילים אחרות, השתלת עצם לסת עליונה – החומר הגרמי המושתל משתלב ברקמת העצם הקיימת ויוצר מסה צפופה וחזקה יותר. עצם חזקה זו משמשת כעוגן טוב יותר לשתלים, מה שמשפר את יציבותם בטווח הארוך ומאפשר חלוקה מוצלחת יותר של עומסי הלעיסה. מעבר לכך, כפי שמעידים לא מעט מחקרים שעקבו אחר הנושא, השתלת עצם איכותית מפחיתה גם את הסיכוי לספיגת עצם עתידית ובכך עוזרת לשמור על מבנה הלסת, מה שמייתר בהמשך התערבויות נוספות.



מהם היתרונות של השתלת עצם בהשוואה לטיפולים אחרים בתחום הרפואי
בהשוואה לפתרונות אחרים, השתלת עצם מביאה אתה לא מעט יתרונות הן מבחינת יציבות ארוכת טווח והן מבחינת התוצאה האסתטית הסופית. בעוד תותבות נשלפות, למשל, עלולות להיות לא נוחות וגם לזוז ממקומן, השתלה כזו מאפשרת קבלת פתרון קבוע שנראה, בסוף ההליך, טבעי לחלוטין. אין צורך בתחזוקה מיוחדת או אפילו בהתנהלות שונה מזו של היום יום כאשר בוחרים באפשרות כזו. מעבר לכך, השתלת עצם עליונה מאפשרת שיקום באמצעות שתלים ללא פגיעה בשיניים סמוכות, מה שמנוע טיפולים נוספים או התערבויות מיותרות, שלא תמיד נלקחות בחשבון. בנוסף, בשונה מטיפולים זמניים, השתלת עצם מציעה פתרון שמשתלב בגוף ומספק יסודות חזקים לשיקום השיניים לטווח הארוך, עם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.

 

אילו גורמים עשויים להשפיע על הצלחת ההשתלה וכיצד ניתן להבטיח תוצאה אופטימאלית
כדי להשיג את התוצאה הרצויה ולהבטיח הליך מוצלח, יש לקחת בחשבון כמה פרמטרים שהם אלה המשפיעים על כך: איכות העצם הקיימת, מיומנות הרופא המבצע וסוג חומר ההשתלה. גם מחלות כרוניות כמו סוכרת לא מאוזנת ואפילו עישון כבד יכולים להשפיע על הצלחת ההשתלה, ובייחוד על תהליך ההחלמה שעשוי להיות איטי יותר ועם אחוזי הצלחה נמוכים יחסית. מעבר לכך, שמירה על ההנחיות הניתנות על ידי הרופא לאחר הטיפול והקפדה על היגיינה פה טובה הן קריטיות להצלחת ההשתלה וכן שימוש באמצעים חדשניים, המאפשרים תכנון דיגיטלי מדויק של השתלה ומעקב צמוד לאורך כל תהליך ההחלמה יכולים גם הם להבטיח את התוצאות הרצויות לכל מטופל.