קינוחי מסעדה במטבח הביתי



ישנם קינוחים רבים שאנו נתקלים בהם במסעדות, בבתי קפה, באירועים מיוחדים וכדומה וחושבים לעצמנו, איזה קינוח טעים, בטח ממש קשה להכין אותו בבית, כשלמעשה אין הדבר נכון כלל. ישנם שלל קינוחים כאלו שרק נראים מורכבים כאשר במציאות הם קלים להכנה וכל אחד יכול להכין אותם ממש מהמטבח הביתי שלו. לכן, הצטיידו בסינר ולקקן ובואו נצא לדרך!

pexels

פאי לימון

פאי לימון עשוי להיראות לכם כפאי מורכב ומאוד קשה להכנה, יש לו גם תחתית של בצק פריך, גם קרם לימון שצריך לדעת להכין וגם מרנג מקורמל בברנר בחלקו העליון. אם כך מה צריך כדי להכין פאי לימון ביתי ברמה של מסעדה? הכול כאן לנגד עיניכם:

להכנת הבצק תזדקקו לכלים הבאים

  • תבנית פאי אפשר נשלפת או לא נשלפת במתכון הזה אפשר גם וגם.
  • שעועית אפייה – עיגולי הקרמיקה הקטנטנים ימנעו מהבצק הפריך שלכם לתפוח כאשר הוא בתנור. (לא לשכוח להניח אותן על גבי נייר אפייה).
  • מערוך או גלגלת קטנה שתוכלו לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי
  • סכין לחיתוך עודפי הבצק מתבנית הפאי.

להכנת הרקם תזדקקו לכלים הבאים:

  • קלחת קטנה
  • מטרפה מסיליקון אם הקלחת שלכם היא נון סטיק
  • מסננת- כדי לסנן את הקרם שיהיה חלק ללא שאריות של ביצים.

להכנת המרנג תזדקקו לכלים הבאים:

  • קלחת קטנה
  • קערה מאלומיניום קטנה לבן מארי
  • מיקסר
  • שקית זילוף
  • צנטר
  • ברנר

כעת, כאשר יש לכם את כל הכלים, תוכלו להכין בקלות פאי לימון מושלם, ממש לפי המתכון ובסיום תוכלו להתגאות ביצירתכם הלימונית שנראית וחשוב מכך בטעם של פאי הלימון האהוב עליכם מהמסעדה שבה אתם מזמינים אותו.

קרם ברולה

ייתכן שאתם מרגישים שהכנה של קרם ברולה היא מורכבת או מסובכת בגלל שהחלק הכי חשוב הוא ה"קליק" שנשמע בעת שבירת מעטה הסוכר המקורמל הנמצא בחלקו העליון של קינוח זה, אך דעו לכם שלהכין קרם ברולה זה ממש פשוט!

להכנת הקרם ברולה תזדקקו לכלים הבאים:

  • קלחת קטנה
  • מטרפה
  • תבניות אישיות מקרמיקה שניתן להכניסן לתנור
  • תבנית עם מים שתיצור מעין תא אדים בתנור הביתי שלכם

להכנת ציפוי הסוכר תזדקקו רק לברנר.

הסוד בהכנת קרם ברולה הוא אפייה קצרה, כשהקרם עצמו צריך לצאת יציב בצדדים ומעט רוטט במרכז. הקפידו לפזר עליו סוכר חום ולקרמל ממש לפני ההגשה.

בראוניז

מה נפלא יותר מבראוניז מושחתות, נימוחות, מלאות בשוקולד עשיר? כמעט וכלום, באמת. כדי לקבל את התוצאות המיטביות ביותר, תזדקקו לכלים הבאים:

  • תבנית אפייה ונייר אפייה שתוכלו לחלץ את הבראוניז בקלות החוצה
  • קערה מאלומיניום לבן מארי
  • קלחת קטנה עם מים
  • מיקסר
  • ומומלץ מאוד שתהיה לכם רשת קירור לעוגיות, הסיבה לכך היא שכאשר אתם מקררים עוגות או עוגיות, רשת הקירור מאפשרת למאפים שלכם להתקרר גם מלמטה ומהצדדים ולא רק מלמעלה כפי שקורה כשמשאירים עוגה או עוגיות בתוך תבנית האפייה, ואז הן עשויות להיות לחות מהאדים במקום פריכות וקראנצ'יות.

פבלובה

כשהקינוח הזה מגיע לשולחן הוא נראה כל כך מפואר, מורכב ובעיקר טעים וכזה שלא רוצים להתחיל להתעסק איתו בבית, אבל למעשה זהו אחד הקינוחים הפשוטים ביותר להכנה.

הכלים שתזדקקו להכנתה:

  • תבנית אפייה ונייר אפייה לחילוץ הפבלובה
  • מיקסר

ממש פשוט! הכינו את קציפות הביצים, הניחו את הקצף עם כף וצרו בו שקע קטן ואפו בחום נמוך כשעה וחצי. עכשיו החלק הפשוט באמת לאחר קירור המרנג, הניחו בשקע קצפת וזלפו מעליה רוטב של פירות יער.

מוס שוקולד

מוס שוקולד הוא באמת קינוח טעים שבאמת מרגיש מורכב מאוד להכנה, זאת משום שהוא דורש הכנה עם ביצים חיות, קיפול המצרכים אחד בשני מבלי לשבור אותם ולפגום באווריריות המוס ועוד שלבים מורכבים שכאלה. אך האמת היא שגם את המוס ניתן להכין בקלי קלות במטבח הביתי שלכם.

אלו הכלים שתזדקקו להכנת המוס שוקולד:

  • מיקסר
  • קלחת
  • מטרפה
  • קערה נקייה מזכוכית

חשוב מאוד שלאחר שהשמנת מתחממת יש לזלף אותה בעדינות לתוך תערובת הביצים במיקסר כדי להימנע מהיווצרותה של חביתה, וגם לאחר שמטמיעים את השמנת ויש כבר קרם ומחזירים אותו לקלחת על הגז להמשיך ולטרוף כל הזמן את התערובת. בסיום התהליך הכולל גם קירור התערובת וגם קיפול התערובת עם קצפת, יצא לכם מוס אוורירי לתפארת.


 
$(function(){setImageBanner('a382e9f9-2349-4f4e-8a08-c4fc62d70a56','/dyncontent/2017/12/12/20467d86-4612-49fd-a8e8-466494a1b637.gif',3015,'עצמי עסקים',525,78,false,33501,'Image','');})
$(function(){setImageBanner('7e71f72c-b807-44ba-893a-f8744904536b','/dyncontent/2017/12/12/e9de5294-91aa-4b94-9177-d3c263a77bf6.gif',3011,'עצמי אירועים',525,78,false,33502,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה