ביבנה ממשיכים לחדש: מתן תוקף לתכנית ההתחדשות במתחם הגלבוע - התבור - הנשיאים בשכונת נאות שז"ר
03.05.26 / 10:15
עיריית יבנה ממשיכה להוביל את תנופת ההתחדשות העירונית: בימים אלו מתפרסמת למתן תוקף תכנית משמעותית להתחדשות עירונית במתחם הגלבוע - התבור - הנשיאים, בשכונת נאות שז"ר.

התכנית, אשר נדונה ואושרה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז, מהווה חלק מתכנית האב להתחדשות עירונית של מרכז העיר יבנה. המתחם ממוקם בסמיכות למרכז העיר ולמע"ר המתוכנן (שדרות העצמאות ורחוב דואני), וכן בקרבת הכניסה המזרחית לעיר.
המתחם משתרע על פני כ-23 דונם וכולל כיום 182 יחידות דיור ב-8 מבני מגורים בני 3-4 קומות, בהם 6 בנייני רכבת ושני מבנים נוספים בצורת H. במתחם פועלים גם 3 בתי כנסת, מעונות יום ושטח ציבורי פתוח.
במסגרת התכנית להתחדשות עירונית, צפויים להיבנות 11 מבני מגורים חדשים בגובה שבין 10.5 ל-20 קומות, בהתאם למגבלות הבנייה החלות במקום. התכנית כוללת הקמת כ-800 יחידות דיור בתמהיל מגוון, תוך מכפיל של כ-4.3 ביחס למצב הקיים.
התכנון החדש שם דגש על יצירת סביבת מגורים איכותית הכוללת שצ"פ משמעותי בלב המתחם, שטחי ציבור מבונים, וכן חזיתות מסחריות ושטחי מסחר בקומת הקרקע, בין היתר בקרן הרחובות הנשיאים והעצמאות.
התכנית מקודמת על ידי רשות מקרקעי ישראל ובשיתוף משרד אדריכלים עמוס ברנדייס וצוות יועצים מקצועי רחב. התהליך החברתי לווה על פי מיטב הסטנדרטים וכולל נציגות דיירים פעילה, אשר בחרה את משרד עורכי הדין קרן כהן בלחרסקי ושות' וכן את חברת "אלמוג כדאי", אשר תוביל את קידום היתרי הבנייה והוצאת הפרויקט אל הפועל.
ראש העיר, רועי גבאי: "מדובר בבשורה של ממש למתחם משמעותי בשכונת נאות שז"ר לאחר כ-5 שנות תכנון. גם בעת מורכבת של מלחמה ואתגרים לאומיים העיר ממשיכה לעמוד בחזית קידום ההתחדשות העירונית בישראל עם חמישה מתחמי פינוי-בינוי בביצוע וקידום מתמיד של תכניות נוספות. קבענו יעד ברור לחזק את המרקם הוותיק של העיר, לשפר את איכות החיים של התושבים ולייצר סביבת מגורים מתקדמת, בטוחה ומודרנית. נמשיך לפעול בנחישות כדי להביא בשורה של התחדשות, תקווה וצמיחה לתושבי יבנה מתוך ראייה של עתיד טוב יותר לדור הנוכחי ולדורות הבאים".
ראש המינהלת להתחדשות עירונית, מתן שפירא: "בשעה טובה ולאחר מספר שנות תכנון לא מבוטלות, אנו מברכים על אישור התכנית למתחם. אנו סמוכים ובטוחים שחברת 'אלמוג', בעלת ניסיון משמעותי בעיר יבנה, תפעל ביעילות ובמסירות לקידום היתרי הבנייה ולמימוש המתחם. כמו בכל תכנית רחבת היקף, התמודדנו עם אתגרים לאורך הדרך, ואנו שמחים להגיע לאבן דרך משמעותית זו. נציגות הדיירים פועלת באופן מרשים מאז 2021 ותמשיך ללוות את התהליך עד לאכלוס המתחם בשנים הקרובות".

