בצל המלחמה: עיריית יבנה מתגברת את ההיערכות לפסח ופונה לציבור לשתף פעולה
26.03.26 / 08:39
בעיריית יבנה נערכים במלוא המרץ לקראת ערב חג הפסח שיחול ביום רביעי הקרוב (1.4), זאת על רקע התקופה הביטחונית המורכבת והשהות הממושכת של תושבים בבתים. בשבועיים האחרונים פועלים צוותי העירייה בהיקפים מתוגברים, תוך האצת קצב עבודות הניקיון והפינוי ברחבי העיר.

בעירייה מציינים כי נרשמה עלייה משמעותית בכמות הפסולת, לרבות רהיטים, מוצרי חשמל, גזם וגרוטאות, ומדגישים כי השנה נדרשת היערכות רחבה במיוחד. בהתאם לכך, תוגברו מערכי הפינוי באמצעות משאיות, מנופים ורכבים ייעודיים, הפועלים ברחובות העיר, בפארקים ובשכונות.
על רקע המצב, בעירייה פונים לתושבים להקדים ולהוציא ציוד כבד ופסולת חריגה ולא להמתין לרגע האחרון. הוצאת פסולת תתאפשר עד יום שני, 30.3 בלבד ולאחר מכן תיאסר עד לאחר החג.
ראש העיר, רועי גבאי, הדגיש כי חרף האתגרים, העירייה מחויבת להעניק לתושבים סביבה נקייה ובטוחה: "גם בימים מורכבים אלה אנו לא עוצרים אלא מגבירים פעילות. המטרה שלנו היא לאפשר לתושבי העיר להיכנס לחג בסביבה מסודרת, נקייה ובטוחה. הרחבנו את המענה בשטח ואנו פועלים בכל שכונה, אך הצלחת המהלך תלויה גם בשיתוף פעולה מלא של הציבור ובהקפדה על ההנחיות". עוד ציין ראש העיר כי ניתנת תשומת לב מיוחדת להסרת מפגעים העלולים להפריע לנגישות: "חשוב לנו לוודא שהמרחב הציבורי פנוי ובטוח גם בשגרה וגם בחירום. אנו פועלים להסרת חסימות ומפגעים ומבקשים מהתושבים לנהוג באחריות ולהימנע מהשארת חפצים במרחב הציבורי".
במקביל, פנתה העירייה לתושבי השכונות נאות רבין ונאות שמיר, בהן פועלת המערכת הפנאומטית לפינוי אשפה, להקפיד הקפדה יתרה על שימוש נכון במערכת ולהימנע מהשלכת פסולת שאינה מתאימה לפירים זאת כדי לשמור על רציפות השירות בימים העמוסים שלפני החג.
מנהל אגף שפ"ע, עופר תורג'מן: "גיבשנו תכנית עבודה סדורה המותאמת גם לעומסים החריגים וגם למצב הביטחוני. הצוותים שלנו פרוסים בכל רחבי העיר ולצד זאת אנו זקוקים לשיתוף פעולה מצד התושבים בהקפדה על מועדי ההוצאה והנחיות הפינוי".


