הכדורסל חוזר למגרשים: משחקי הליגה הלאומית Winner יתחדשו - אליצור יבנה תעלה לפרקט
19.03.26 / 06:28
לאחר תקופה של עצירה בעקבות המצב הביטחוני, הוחלט כי משחקי הליגה הלאומית Winner בכדורסל יתחדשו בסוף השבוע הבא, בכפוף להנחיות פיקוד העורף ולהתפתחויות הביטחוניות.

על פי המתווה שנקבע על ידי איגוד הכדורסל ומנהלת הליגה הלאומית, לוח המשחקים יישאר כפי שתוכנן מראש, כאשר המשחקים יתקיימו פעמיים בשבוע כמעט עד לסיום העונה הצפוי באמצע חודש יוני.
עם זאת, בשל המצב הביטחוני, המשחקים יתקיימו בהגבלת מספר אנשים באולמות וללא קהל. בנוסף, הוחלט כי במקרה שקבוצה לא תוכל לארח באולמה הביתי, איגוד הכדורסל ומנהלת הליגה יסייעו לה למצוא אולם חלופי לאירוח המשחק.
גם בכל הקשור לשחקנים הזרים הוחלט לשמור על מתכונת העונה – רישום של עד חמישה שחקנים זרים במהלך העונה.
יו"ר איגוד הכדורסל, עמוס פרישמן, אמר:
"קיבלנו החלטה להחזיר את הליגה הבכירה באיגוד הכדורסל בהתאם להנחיות פיקוד העורף. זאת הליגה הראשונה שתחזור לשחק בענף הכדורסל. יש לא מעט אתגרים במצב הביטחוני הנוכחי, אך אין לי ספק שנעמוד בהם בהצלחה. אנו בוחנים גם את חזרת הליגות הנמוכות בתקופה הקרובה".
גם יו"ר מנהלת הליגה הלאומית Winner, רון וורוטיצקי, התייחס לחזרה למגרשים:
"נערכנו בימים האחרונים לחזרת המשחקים מכל הבחינות. ישנם אתגרים רבים, אך אנו בטוחים שנעבור אותם יחד עם הקבוצות. יש כאן אמירה ברורה של ניסיון לחזור לשגרה, ואנו נעשה הכול כדי לסייע לקבוצות".
במסגרת המחזור ה־23 שייערך ב־27 במרץ, גם אליצור יבנה צפויה לחזור לפרקט ולארח את הפועל הר אדיר חיפה.
למרות האתגרים, החזרה למגרשים מסמלת ניסיון נוסף להשיב את הספורט הישראלי לשגרה – צעד שמביא איתו תקווה ואנרגיה מחודשת לעולם הכדורסל.

