יבנה נערכת לסוף שבוע גשום: חשש להצפות בעיר – אלה ההנחיות לתושבים
לקראת מערכת הגשמים הצפויה להגיע בסוף השבוע, 6–7 בנובמבר, עיריית יבנה מפרסמת הנחיות בטיחות לתושבים ומזהירה מפני סכנת הצפות. בעירייה קוראים לציבור להיערך מראש, לנקות מרזבים, לחזק חפצים שעלולים לעוף ברוח ולהימנע מכניסה לכבישים מוצפים, לחניונים ולמרתפים בזמן הצפה. המוקד העירוני יפעל מסביב לשעון
עיריית יבנה נערכת למערכת הגשמים הצפויה לפקוד את האזור במהלך סוף השבוע הקרוב, בימים שישי ושבת (6–7 בנובמבר 2026). על פי הודעת העירייה, קיים חשש להצפות באזורים שונים, והתושבים מתבקשים לנקוט אמצעי זהירות ולהיערך מראש למזג האוויר הסוער.
בעירייה מדגישים כי היערכות מוקדמת של התושבים עשויה למנוע נזקים לרכוש ואף להציל חיים. במסגרת ההיערכות פרסמה העירייה שורת הנחיות הנוגעות לבטיחות בבית, בנהיגה ובמרחב הציבורי.
הסכנה המרכזית: הצפות בחניונים ובמרתפים
בעירייה מזהירים במיוחד מפני כניסה למקומות נמוכים במהלך הצפה. על פי ההנחיות, אין לרדת לחניונים תת-קרקעיים, למרתפים או לקומות שמתחת למפלס הקרקע כאשר קיימת הצפה.
כמו כן, אין להשתמש במעליות בחניונים, בקומת הקרקע ובקומות שמתחתיה בעת הצפה, בשל החשש להילכדות.
התושבים מתבקשים שלא להיכנס ברכב או ברגל לדרכים מוצפות, גם אם מפלס המים נראה נמוך, ולא לחצות מחסומים שהוצבו בכבישים.
מי שנמצא במבנה מתחת לפני הקרקע וקיים חשש להצפה, מתבקש לעבור למקום בטוח מעל פני הקרקע, בתנאי שניתן לעשות זאת ללא סיכון. אם היציאה אינה בטוחה, יש להזעיק מיד את כוחות החירום.
כך תכינו את הבית לקראת הגשמים
העירייה ממליצה לתושבים לבדוק ולנקות מרזבים ופתחי ניקוז, לוודא שגגות הבתים אטומים ולטפל בנזילות ובדליפות.
בנוסף, יש לחזק ולקבע חפצים שעלולים להתנתק כתוצאה מרוחות חזקות, בהם אדניות, עציצים, סככות ואנטנות. מומלץ גם לדאוג לגיזום מקצועי של ענפים רופפים.
יש לוודא את תקינות מערכות החשמל באמצעות חשמלאי מוסמך. במקרה של עצים או ענפים הנמצאים בקרבת קווי חשמל, אין לנסות לטפל בהם באופן עצמאי אלא לדווח למוקד העירוני ולחברת החשמל.
בבתים שבהם קיימים מרתפים או קומות תת-קרקעיות, מומלץ לבדוק מראש את מערכות האיטום והניקוז ולהיערך לאפשרות של חדירת מים.
נוהגים בסוף השבוע? שימו לב
גם הנהגים מתבקשים לנהוג בזהירות מוגברת. יש לבדוק את תקינות הבלמים, הצמיגים, המגבים והפנסים, להדליק אורות במהלך הנסיעה ולהתאים את המהירות לתנאי הדרך ולראות.
בעירייה ממליצים לשמור מרחק גדול יותר מהרכב שלפנים ולהימנע ככל האפשר מבלימות פתאומיות. במקרה של כביש מוצף, אין לנסות לחצות אותו.
למידע על חסימות כבישים ניתן לפנות למוקד המידע של המשטרה בטלפון 110.
היערכות גם להפסקות חשמל
בשל האפשרות להפסקות חשמל במהלך מזג אוויר סוער, מומלץ להכין מראש פנסים וסוללות.
תושבים המשתמשים במכשור רפואי התלוי באספקת חשמל מתבקשים לתכנן מראש, בתיאום עם הגורמים הרפואיים וספק הציוד, פתרונות גיבוי מתאימים.
העירייה מבקשת מהתושבים לגלות ערנות גם כלפי שכנים ותיקים, אנשים עם מוגבלות ותושבים הזקוקים לסיוע בהיערכות למערכת החורפית.
בעירייה נערכים לטיפול במפגעים
על פי עיריית יבנה, לאורך החורף מתבצעות עבודות ניקוי שוטפות של קולטני מים ותעלות ניקוז. בנוסף, מוסדות החינוך ומבני הציבור נבדקים ומטופלים במהלך השנה.
בזמן מזג אוויר סוער נערכת העירייה להפעלת כוננים שיסיירו ברחבי העיר ויטפלו במפגעים, והמוקד העירוני ערוך לקבלת פניות מתוגברות.
המספרים שחשוב לשמור
מוקד עיריית יבנה, 24 שעות ביממה: 106 או 08-9433350
מוקד עירוני בווטסאפ: 052-7215212
משטרה: 100
מד"א: 101
כבאות והצלה: 102
איחוד הצלה: 1221
חברת החשמל: 103
בעירייה קוראים לתושבים להקפיד על הנחיות הבטיחות, לדווח על מפגעים ולהימנע מסיכונים מיותרים.
את ההנחיות המלאות ניתן למצוא באתר עיריית יבנה. לקבלת עדכונים עירוניים שוטפים ניתן להירשם גם במערכת העדכונים העירונית.

