תושבי יבנה, לא אספתם את צואת הכלב? מעתה תשלמו יותר
19.05.26 / 09:22
עיריית יבנה יוצאת ביוזמה להחמרת האכיפה נגד בעלי כלבים שאינם אוספים את גללי כלביהם מהמרחב הציבורי, ובישיבת מועצת העיר הקרובה תובא לאישור הצעה להעלאת גובה הקנס מ-475 ₪ ל-730 ₪.
על פי נתוני השירות הווטרינרי בעיר, ביבנה רשומים ומוכרים 5,382 כלבים בעלי שבב אלקטרוני - נתון המעיד על קהילה גדולה של בעלי כלבים, אשר ברובם המוחלט פועלים באחריות ובשמירה על המרחב הציבורי.
עם זאת, מתברר כי המהלך אינו בא יש מאין: על פי ממצאי העירייה וניתוח הפניות למוקד העירוני, צואת כלבים במרחב הציבורי היא אחד המפגעים המטרידים ביותר את תושבי העיר. שוב ושוב עולות תלונות על מדרכות, גינות ציבוריות ופארקים שאינם נשמרים נקיים, תוך פגיעה ישירה באיכות החיים ובמרחב הציבורי המשותף. מעבר לפגיעה האסתטית ולתחושת אי הנוחות, מדובר גם במפגע תברואתי של ממש - צואת כלבים עלולה להכיל חיידקים וטפילים, להוות סכנה תברואתית, ולפגוע בבריאות הציבור, ובמיוחד בילדים המשחקים בגינות ובשטחים הפתוחים.
בעירייה מדגישים כי מדובר בתופעה הפוגעת בכלל התושבים, וכי רוב בעלי הכלבים בעיר שומרים על הכללים ופועלים באחריות מלאה - אך מיעוט קטן יוצר מפגע מתמשך המחייב תגובה ברורה ונחושה.
ראש העיר, רועי גבאי מתכוון להביא את היוזמה לאישור המועצה, כחלק ממדיניות עירונית של הגברת האכיפה, שמירה על ניקיון המרחב הציבורי ושיפור איכות החיים בעיר. במקביל להעלאת הקנס, תוגבר האכיפה ברחבי העיר באמצעות הפיקוח והשיטור העירוני. "הנחתי את הלשכה המשפטית להחמיר את הענישה בנושא ובישיבת מועצת העיר הקרובה אביא לאישור יוזמה להעלאת גובה הקנס בגין אי-איסוף צואת כלבים. במקביל אגף הבטחון והפיקוח העירוני יפעלו להגברת האכיפה ברחבי העיר. המטרה אינה ענישה לשם ענישה, אלא יצירת הרתעה אמיתית ושינוי התנהגותי שיביא לשמירה על עיר נקייה ונעימה לכולם. נמשיך לפעול בנחישות כדי לשמור על יבנה נקייה, מטופחת ומכבדת עבור כל התושבים".

