העירייה השמידה בשר פג תוקף- המסעדה נסגרה עד לתיקון הליקויים

$(function(){setImageBanner('16fb85df-b9f1-47ac-abed-8a67543286f4','/dyncontent/2017/12/12/e9de5294-91aa-4b94-9177-d3c263a77bf6.gif',3011,'עצמי אירועים',525,78,false,31010,'Image','');})

במסגרת ביקורת שוטפת שבוצעה בשבוע שעבר במספר מסעדות בעיר ע"י מחלקת רישוי עסקים בעירייה, נמצאה מסעדה במצב תברואתי ירוד במיוחד. העירייה השמידה כ-50 ק"ג של מזון מן החי שנמצאו במקום ובעלי המסעדה זומנו לתשאול בעירייה בעקבותיו סגרו את העסק לצורך טיפול מיידי בליקויים.

במהלך הביקורת שבוצעה במסעדה על-ידי צוות המחלקה נתגלו ליקויים חמורים במטבח ובסביבתו. במקרר המסעדה נתגלה בשר שתאריך התפוגה חלף (פג תוקף) והטמפרטורה במקרר אחר הייתה גבוהה ברמה של פי 4 מהקבוע בתקנות משרד הבריאות.

כאמור, בעקבות הממצאים החמורים הושמד המזון ובעלי המסעדה זומנו לתשאול טרם הגשת כתב אישום. המסעדה נסגרה לצורך תיקון הליקויים ובכוונת העירייה לוודא ביצוע מלא של הנחיות החוק. במידה ובעלי המסעדה לא יעמדו בתנאים המחייבים תפעל העירייה לסגירתו.

מחלקת רישוי עסקים בעירייה פועלת בהתאם להנחיות בנושאי בריאות הציבור ופיקוח תברואי בעסקי המזון השונים בעיר, תוך ביצוע ביקורות שוטפות ובדיקה כי הם פועלים בהתאם לתנאי תברואה נאותים. בין היתר נבדק שימוש בחומרי גלם (ביצים, בשר, ירקות) ממקור בטוח, היגיינה, הפרדה בין מזון גולמי למזון מוכן ובין סוגי מזונות שונים, שמירה על טמפרטורה מתאימה של המזון, התאמת המבנה הפיזי לאופי הפעילות ועוד.

 

 


 
$(function(){setImageBanner('7b20ffb2-8ff6-485a-a807-7b345e6fbbf1','/dyncontent/2017/12/12/e9de5294-91aa-4b94-9177-d3c263a77bf6.gif',3011,'עצמי אירועים',525,78,false,31012,'Image','');})
$(function(){setImageBanner('62e8b003-45f6-429c-9084-6bf7bc6b0280','/dyncontent/2017/12/12/20467d86-4612-49fd-a8e8-466494a1b637.gif',3015,'עצמי עסקים',525,78,false,31013,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה