|
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('8e0228cb-1215-43e4-af53-e42629e1bdac','/dyncontent/2025/2/25/4951bead-7512-441f-9887-e771f8573cd1.jpg',19117,'דיוואן אייטם כתבה ',525,78,true,33532,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8e0228cb-1215-43e4-af53-e42629e1bdac','/dyncontent/2025/11/25/11cbb0a5-aaa0-4313-b88d-38d8b1c9f813.gif',20479,'קרייזי רום אייטם כתבה ',525,78,true,33532,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8e0228cb-1215-43e4-af53-e42629e1bdac','/dyncontent/2025/12/7/34ddb72a-36fb-4f68-beac-0525c579f18a.jpg',20451,'עמרם אברהם אייטם כתבה ',525,78,true,33532,'Image','');},15]]);})
משדרגים כל ארוחה עם תבשיל חם של זיתים ברוטב עגבניות עשיר. מוסיף המון טעמים לכל מנה
רשימת המצרכים (6 מנות)
-
- 350 גרם זיתים מגולענים
- 1 כף שמן לטיגון
- 3 שיני שום שלמות, קלופות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2 עגבניות מקולופת, מגוררות דק
- 0.5 כוס מים
- 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף של אסם (פרווה)
- 0.5 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
- 0.25 כפית כמון
- מעט פלפל שחור
הכנה (1:40 שעות)
-
-
מסננים את הזיתים וחולטים במים רותחים למשך60 דקות, להפיג את המליחות.
-
מחממים את השמן בסיר קטן, על להבה בינונית, ומטגנים בו את הזיתים ואת שיני השום 2 דקות.
-
מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגוררות והמים ומערבבים.
-
מתבלים במרק התיבול, הפפריקה, הפטרוזיליה, הכמון והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. בוחשים מדי פעם. מגישים חם.
|
|
|
|