כבוד לעיר יבנה – עלתה לצמרת הערים היציבות פיננסית בישראל
21.07.25 / 09:17
חברת המידע העסקי Coface Bdi מדרגת את היציבות הפיננסית של הרשויות המקומיות בישראל לשנת 2025. העיר יבנה קפצה למקום ה10 לצד ערים כמו ראשון לציון, כפר סבא ורמת גן.
יו"ר לשעבר של לשכת שמאי המקרקעין בישראל מציין לטובה את יבנה שהצליחה לשפר את מיקומה בדירוג: "המשמעות היא התחזקות באיתנות הפיננסית ובניהול האחראי של הרשות.
מהממצאים של מחקר שערכה חברת המידע העסקי Coface Bdi לדירוג היציבות הפיננסית של הרשויות והמועצות המקומיות עם למעלה מ40 אלף תושבים - לשנת 2025 עולה כי - הרצליה היא העיר הכי יציבה פיננסית בישראל, אחריה הערים חולון וראש העין, תל אביב מדורגת רק במקום השישי ואשדוד עלתה למקום ה8 ויבנה עלתה למקום ה10 מהמקום ה13 בשנה שעברה
על פי הדירוג, 5 הערים היציבות ביותר מבחינה פיננסית הן הרצליה, חולון, ראש העין, נס ציונה ורמת השרון. הרצליה וחולון מתחרות זו בזו בשנים האחרונות וראש העין ונס ציונה שומרות על יציבות בדירוג. רמת השרון טיפסה מהמקום ה-8 בשנה שעברה למקום החמישי השנה, ובכך הדיחה את רמת גן – שירדה למקום ה-12 בדירוג ב-2025.
תל אביב-יפו ומודיעין-מכבים-רעות ממשיכות לשמור על יציבות בדירוג במקומות השישי והשביעי, כאשר אשדוד עלתהלמקום השמיני מהמקום ה-11 בדירוג הקודם. ראשון לציון ויבנה גם כן טיפסו במעלה הדירוג השנה לעומת אשתקד, ואילו כפר סבא ירדה למקום ה-11 לעומת המקום התשיעי ב-2024.
כדי לבחון את החוסן הפיננסי של הערים - נבחרו מספר מדדים - יכולתן של עיריות ומועצות לעמוד בהחזר חובות, מדד של יעילות פעילות, שמשקף את יעילות ההתנהלות של עירייה או מועצה. מטרת העבודה הייתה לאתר את המועצות והעיריות בעלות הפרופיל של סיכון עסקי, חוסן פיננסי, מוסר תשלומים ויעילות הטוב ביותר.
ארז כהן, שמאי מקרקעין ויו"ר לשעבר של לשכת שמאי המקרקעין בישראל מציין לטובה את יבנה שהצליחה לשפר את מיקומה בדירוג: "המשמעות היא התחזקות באיתנות הפיננסית ובניהול האחראי של הרשות.
כהן מנסה להסביר את הנתון המדהים שירושלים, בירת ישראל, נמצאת במקום האחרון והסיבה לכך היא ש- בשל מצבה הכלכלי משרד הפנים מעביר לה תקציבי איזון. גם שווי הקרקעות בחלקים ניכרים בעיר נמוך וההכנסות מארנונה עדיין אינן גבוהות. ייתכן שבראייה עתידית רובע העסקים שנבנה בכניסה לעיר ישפר את יציבותה הפיננסית.
דירוגי הרשויות הם כלי עזר חשוב, שבעיניי הופכים לחיוניים בשוק בלתי צפוי כמו זה של ישראל בשנים האחרונות", הוא מסכם.

