יש לי גלידה הכי טובה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('1a8b1f63-8f09-4833-9f1b-1a5e085f201f','/dyncontent/2025/11/24/91cabf8a-9de4-456b-96cd-5e2abb489f90.jpg',20451,'עמרם אברהם אייטם כתבה ',525,78,true,33900,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1a8b1f63-8f09-4833-9f1b-1a5e085f201f','/dyncontent/2025/11/25/11cbb0a5-aaa0-4313-b88d-38d8b1c9f813.gif',20479,'קרייזי רום אייטם כתבה ',525,78,true,33900,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1a8b1f63-8f09-4833-9f1b-1a5e085f201f','/dyncontent/2025/2/25/4951bead-7512-441f-9887-e771f8573cd1.jpg',19117,'דיוואן אייטם כתבה ',525,78,true,33900,'Image','');},15]]);})

הקיץ הישראלי חם ולוהט מתמיד ואין כמו גלידה מתוקה, קרה וקרמית כדי לרענן את האווירה. בשוק ניתן למצוא כיום מגוון רחב של גלידות על בסיס שמנת, יוגורט, פרי ועוד. ענבל כץ פרידלנדר דיאטנית מחוזית בכללית מחוז מרכז מסבירה מה ההבדל בין סוגי הגלידות השונים. על מה צריך להקפיד ואיך זוללים גלידה בכייף בלי ייסורי מצפון.

AI

כמידי שנה בחודשי הקיץ הלוהטים נרשמת עלייה משמעותית בצריכת גלידות ואפשר למצוא  אותן  בחנויות ובקיוסקים במגוון רחב, צבעוני ומפנק.  בשנים האחרונות חלו שינויים בשוק הגלידות וכעת ניתן למצוא  בנוסף לגלידות הרגילות , מבחר גלידות המתאימות לאוכלוסיות שונות :מופחתות שומן , ללא סוכר, עשירות בחלבון, טבעוניות , עם צבעי מאכל טבעיים או בתוספת פרוביוטיקה .    עם זאת ,צריכה מוגזמת עלולה להוביל לעלייה מהירה במשקל ולהגביר סיכון למחלות מטבוליות – במבוגרים וילדים  כאחד . לכן חשוב לבחור נכון  את גלידה ואת הכמות .

בגלידת שמנת רגילה יש לא רק סוכר, אלא גם כמויות לא מבוטלות של שומן רווי, שיכול להעלות את רמות הכולסטרול ולתרום לסיכון למחלות לב, כשנצרך בכמות גבוהה לאורך זמן.

מנגד, גלידות סורבה, פרוזן יוגורט או גלידות על בסיס מים (כמו קרטיבים), מכילות לרוב פחות שומן , אך לא בהכרח פחות סוכר.                                                                   

יתרונות וגם חסרונות

 לגלידה יש יתרונות רבים וביניהם העובדה שהיא מקור טוב לסידן במידה ומדובר בגלידה חלבית  כמו כן, היא מקור לאנרגיה שלא לדבר על ההנאה הנגרמת מאכילתה.  בשנים האחרונות עם הפחתת כמות השומן בחלק מהגלידות הןסיפו להן אינולין  ( סיב פרה ביוטי)  לשמירת המרקם  הקרמי ושיפור הטעם ועל הדרך הוא מסייע גם  בספיגת הסידן . קיימות גם  גלידות העשירות בפרוביוטיקה  העשויה לעזור בעיכול לקטוז , חיזוק המערכת החיסונית , ספיגת סידן ועוד .. לדוגמה - גלידות המבוססות על יוגורטים , גלידות טבעוניות . 

 עם זאת, יש לגלידה  גם חסרונות וביניהם- העובדה שהיא עשירה בסוכר שומן רווי  וקלוריות וכילתה לא תתרום  לתחושת שובע לאורך זמן. הפתרון גם כאן הוא לא ויתור מוחלט על הגלידה, אלא בחירה מודעת ומאוזנת.

אז מה כן אפשר לעשות?

  • העדיפו גלידות  עם הרכב בריא יותר - על בסיס יוגורט, גלידות דלות שומן ו\או סוכר , גלידות עם צבעי מאכל טבעיים, גלידות בתוספת פרוביוטיקה  או תוצרת ביתית מפרי קפוא עם יוגורט
  • הקטינו ודייקו מינון – היעזרו בגביע קטן  ואל תצרכו את הגלידה ממיכל גדול  המזמין לקחת עוד ועוד .  ניתן למדוד גם עד חצי כוס רגילה, זו מידה הנחשבת לצריכה מתונה
  •  כדאי לבחור מנה אישית - ארטיקים חלביים דלי שומן וסוכר העוזרים לאכול כמות מדודה
  • הימנעו מתוספות עתירות סוכר כמו סירופ, סוכריות או ופלים
  • שלבו את הגלידה במקום קינוח  או ארוחות ביניים , לא כתוספת בין הארוחות או נשנוש
  • אכלו אותה בישיבה, בנחת, עם תשומת לב ולא מול טלוויזיה או בעמידה.

לסיכום ניתן לומר כי גלידה היא אחד המאכלים האהובים בקיץ הישראלי ואם לומדים לשלב אותה בכמות ובתדירות נכונה  אפשר ליהנות ממנה  בלי לפגוע באיזון הכללי של התזונה ושל הבריאות.

 


 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה